Information om området

Klockartorpsgatan 20-24

Klockartorpet 2 innefattar tre stycken lamellhus i tegel byggt år 1960. Fastigheten innehar en begränsad blandning av lägenheter. Främst 1:or och 2:or men det finns även ett antal lägenheter med 3 rum och kök. Vid rustning av lägenheter så moderniseras standarden men vi försöker bevara så mycket som möjligt av snickerikvalitén som präglade sent 50-tal.

Trapphusen har 3 våningar och är inte utrustat med hiss. Fastigheten har grönytor mellan husen där det bland annat finns en väl tilltagen grillplats.

Lägenheterna har balkongerna riktade i västerläge vilket ger kvällssol. Ett fåtal 1:or i markplan har uteplats istället för balkong.

Området

Klockartorpet är ett lugnt och trivsamt bostadsområde. Här finns främst hyreslägenheter och bostadsrätter men även en del villor. Klockartorpet ligger endast några minuters gångväg ifrån Västerås lasarett. Mitt i området finns ett mindre parkområde. Inom cykelavstånd hittar du köpcentret Hälla och naturreservatet Björnön. Björnön är en långsmal ö i Mälaren, med broförbindelse till fastlandet. Ön har varit ett naturreservat sedan 1959 och är en populär plats för friluftsliv och aktiviteter.

Service

Klockartorpet 2 ligger på gångavstånd till Västerås centrum som kan erbjuda det mesta. Med bil går det lätt och snabbt att ta sig till några av Västerås större köpcentra som Erikslund och Hälla.

Kommunikationer

Avstånd till city ca 0,5 km.
Cykel till city ca 5-10 min.
Buss till city ca 10-15 min.

Adresser

Klockartorpsgatan 20-24

[wpgmza id=”9″]